«Бібліотечне  краєзнавство як ресурс розвитку туризму громади»

Щороку 28 травня українські краєзнавці святкують своє професійне свято, а саме Всеукраїнський день краєзнавства. Мета цього свята – зробити історію, культуру та звичаї нашого народу доступними для маси. Цього дня кожен з нас повинен зрозуміти, наскільки важливі знання про свою Батьківщину, рідну землю, будинок. Історики та краєзнавці з різних куточків нашої країни мають можливість налагодити зв’язки та налагодити співпрацю з владою, культурно-освітніми закладами.
Краєзнавчий відділ центральної бібліотеки має одну мету – зберегти минуле наших пращурів для майбутніх поколінь. Саме наш відділ – це центральне джерело інформації про історію та культуру рідного краю, де зосереджено багато матеріалів, що свідчать про наше минуле.
Бібліотеки Куяльницької громади працюють в краєзнавчому напрямку з усіма віковими категоріями: і дорослими, і дітьми, розробляють і втілюють власні проєкти та беруть участь у різноманітних регіональних та всеукраїнських онлайн-проєктах, конкурсах, фестивалях.
Бібліотечний краєзнавчий портал» – «Краєзнавча медіатека», «Краєзнавчий гід» – допомагає вивчати історико-культурну спадщину Куяльницької громади та зберігати її для наступних поколінь.
Бібліотечна спільнота громади є автором двох книжкових краєзнавчих видань: «Кожне сільце має своє слівце» та краєзнавчого альманаху «Ягорлицький ключ». Продовжується активна робота по створенню краєзнавчого фонду.

Мудре та глибоке знання Батьківщини виховує любов, відданість та вірність їй. Чим більше ми дізнаємося про звичаї наших предків, тим глибше вникаємо в особливості землі на якій мешкали наші предки, тим більше прив’язуємося до неї. І не просто прив’язуємося, а стаємо невіддільною часткою.

Прокрутити вгору