Куяльницька громада та місто Бурлінгтон (США) підписали меморандум про співпрацю

Нещодавно Куяльницька громада та місто Бурлінгтон (США) підписали меморандум про співпрацю, відкриваючи нову сторінку у взаємодії між українськими та американськими спільнотами. У рамках цього важливого документу до нашої громади завітали представники з Бурлінгтона, щоб на власні очі побачити Куяльницьку громаду, поспілкуватися з місцевими жителями та обговорити подальші кроки співпраці.

Представники Куяльницької сільської ради радо зустріли своїх партнерів з Бурлінгтона. Делегація з США включала представників міської ради, бізнесменів та громадських активістів, що підкреслює багатогранність майбутньої співпраці.

https://www.facebook.com/kuyalnickaOTG/posts/pfbid0NoNvpNqGcrnMdwLm6AWQUDXBoiKBrd6x6tWSNBMwy2ZKrB1uJQAkJuuLnXZqaprRl

Берлінгтон – найбільший культурний центр штату Вермонт. Має багато економічних і культурних зав’язків.  6 міст- побратимів з усіх куточків світу.

Завдяки розташуванню на озері Шамплейн у ХІХ столітті Берлінгтон активно розвивався як порт і торговий центр. Тут було збудовано три судноплавні канали та процвітала сфера виробництва деревини. У цей же час у місті було збудовано чудові зразки вікторіанської архітектури.

1870-го року в Берлінгтоні побудували канал для барж і розширили набережну.

У XX-XXI століттях місто продовжило розвиватися - тут відкривалися нові компанії та навчальні заклади. Також було засновано одну з головних пам'яток Берлінгтона — Черч-стріт.

Міста- побратими:

Ізраіль: Арад

 Канада: Берлингтон (Онтаріо)

 Государство Палестина: Віфлієм

 Японія: Нісіномія

 Франція: Онфльор

 Нікарагуа: Пуерто-Кабесас

 Росіяя: Ярославль (до 2022 року)

У 2022 році  Берлингтон (США) призупинив  співробітництво з Ярославлем  через вторгнення Росії на Україну.

https://planetofhotels.com/guide/ru/ssha/berlington-vermont-state

Прокрутити вгору