“Відкритий уряд” для учнівської молоді громади

29 травня в рамках ініціативи «Тиждень Відкритого Уряду», Куяльницька громада організувала «День відкритих дверей» до всіх структурних підрозділів громади для активною учнівською молоді. Юнаки та дівчата мали змогу зустрітися головою громади Сергієм Паламарчуком , безпосередньо в робочому кабінеті, який розповів про особливості та виклики в роботі місцевого самоврядування та звернув увагу на важливість громадської активності та участі молоді в процесах прийняття важливих рішень.
Учасники заходу ознайомитися з роботою всіх структурних підрозділів сільської ради, дізналися про функціональні обов’язки працівників та важливість кожного відділу в забезпеченні життєдіяльності громади.
Після знайомства з роботою відділів сільської ради учні відвідали Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), де дізналися про різноманітні послуги, які надає ЦНАП, ознайомилися з сучасними технологіями та процедурами, що використовуються для підвищення ефективності обслуговування громадян.
Познайомити юнаків та дівчат з роботою Відділу розвитку культури та туризму організатори заходу запропонували в Публічній бібліотеці ім. Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради.

Бібліотекарі провели оглядову екскурсію по сучасному приміщенню, розповіли про історію бібліотеки та велику краєзнавчу роботу, яку проводить заклад для збереження історії та традицій краю, молодь дізналася про заходи, що проводяться в бібліотеці та новітні можливості, які заклад сьогодні пропонує для розвитку та навчання, познайомилися юнаки та дівчата з Пунктом європейської інформації, роботою Медіа-центру, де їм було презентовано відеоматеріали про досягнення громади, успіхи та ключові проєкти, реалізовані в Куяльницькій громаді, дізналися і про творчі колективи громади, фестивалі та свята, які є візитівкою нашого краю.
Ініціатива Тижня Відкритого Уряду є важливим кроком до підвищення прозорості та підзвітності місцевої влади. Взаємодія з учнівською молоддю під час таких заходів допомагає сформувати у майбутніх лідерів розуміння важливості відкритого та відповідального управління і є інвестицією в майбутнє, адже саме вони стануть тими, хто в подальшому буде керувати нашими громадами, містами та країною.
Такий досвід надає молоді реальне уявлення про те, як працює місцева влада і що потрібно для ефективного управління.

https://www.facebook.com/kuyalnickaOTG/posts/pfbid02UDfjxjPky6b9izfaGqn8ixX6yBhN1v7ircssKyLgwL31Sp6JtKS5XGji9gVnuAy4l

Прокрутити вгору